Vrijdag 9.30 – 10.30 uur zaal 1

Samen werken aan een betere houding en conditie

De mens is vanaf zijn geboorte in beweging. Bewegen is dan ook heel gewoon, maar wel afhankelijk van de omstandigheden, het werk dat wordt gedaan en/of sport die wordt beoefend.

Maar gaat dat bewegen wel altijd op de juiste wijze?

Iedereen heeft zijn eigen lichaamshoudingen en bewegingspatronen. Deze zijn niet altijd optimaal en kunnen daardoor fysieke problemen veroorzaken. Een verkeerde houding kan het gevolg zijn van gewoonten, maar ook zijn ontstaan als gevolg van ziekte of ongeval.

Het is mogelijk om gezonde bewegingsgewoonten te ontwikkelen zodat klachten verminderen, verdwijnen of zelfs voorkomen kunnen worden.

Onder deskundige leiding van een fysio/oefentherapeut worden in groepsverband, ongeveer 15 personen, oefeningen gedaan, zittend, staand of liggend. Dit kunnen spierversterkende, mobiliserende of ontspanningsoefeningen zijn. Met als doel om een goede houding te stimuleren.

De moeilijkheidsgraad van de oefeningen wordt aangepast aan de mogelijkheden van de individuele personen. Zo kunnen ook mensen met bewegingsbeperkingen werken aan een zo optimaal mogelijk bewegingspatroon en een betere conditie. Persoonlijke aandacht en begeleiding is daarbij belangrijk.

Na afloop wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Dan worden ervaringen en nieuwtjes uitgewisseld.

Contactpersoon:
  Mevr. A. Swaans
  040 2510472